Elektrokolo je nenáročný a levný způsob přepravy. Jaké zvolit?

V posledních letech ohromně roste obliba elektrických kol. Díky nim totiž můžete téměř bez práce prokličkovat městskou džunglí, ale i náročným lesním terénem. Jaká elektrokola jsou ideální pro vaše účely?

Vybírejte podle terénu

Ze všeho nejdříve si musíte rozmyslet, kde vlastně plánujete primárně jezdit. Potřebujete šikovný dopravní prostředek do města? V takovém případě rozhodně oceníte lehčí a méně náročné městské elektrokolo.

Máte spíše v plánu jezdit na dlouhé vyjížďky do přírody a lesů s cyklostezkami? Pak se poohlédněte spíše po čistě trekových, případně krosových kolech. Ta jsou ideální pro typické cyklovýlety po české přírodě.

Lákají vás hory, opravdu těžký terén a těžko sjízdné lesní cesty? Pak potřebujete spíše horské elektrokolo.

Ať tak, či onak, mrkněte se na populární elektrokolo Crussis. Tento výrobce je známý výborným poměrem ceny a kvality. Navíc vyrábí různé typy kol, takže si na to své přijde úplně každý.

Výkon a kapacita baterie

Dalším důležitým aspektem při výběru ideálního kola je požadovaný výkon motoru a kapacita baterie. Čím větší výkon, tím lépe překonáte strmé kopce. Čím větší kapacita baterie, tím dále dojedete. Čím větší výkon a kapacita baterie, tím těžší kolo.

Přečtěte si zajímavý článek:  Zlepšete svůj trénink s Köck Sport

Do města vám bohatě postačí výkon motoru přibližně 250 W, zatímco na výlety oceníte alespoň 500 W i více. Co se týče baterie, do města si vybírejte přibližně 400 Wh, zatímco do terénu alespoň 630 Wh. Hledáte ověřené kolo na výlety? Podívejte se na Crussis e-Largo.

V tomto ohledu hodně záleží i na hmotnosti jezdce. Čím jste těžší, tím více výkonu vaše kolo potřebuje ke svižné jízdě.

Nejlepší bude, když se podíváte na webové stránky známého e-shopu Ramala, kde na vás čekají desítky ověřených a kvalitních elektrokol pro všechny příležitosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *